Hoge Raad: data van cryptofoonnetwerken mag worden gebruikt als bewijs – IT Pro – Nieuws

Hoge Raad: data van cryptofoonnetwerken mag worden gebruikt als bewijs – IT Pro – Nieuws

1. Als je een onterechte boete aanvecht en uiteindelijk gelijk krijgt is de compensatie die daar tegenover staat op geen enkele wijze toereikend voor de tijd die je kwijt bent aan het aanvechten terwijl de staat ongelimiteerde financiële middelen in kan zetten om door te procederen.

2. De wet Raadgevend referendum werd anders nadat de uitkomst van diverse referenda den Haag niet beviel *kuch* Europese grondwet *kuch* toetreding Oekraine *kuch* sleepwet *kuch* bijzonder eenvoudig weer ingetrokken. Heb je de aangepaste versie van de sleepwet al gezien? Dat wordt helemaal geweldig.

3. Rechters spreken recht nav een wet. De toeslagen affaire is daar een mooi voorbeeld van. Mocht de door jou zo geliefde wet legaliteitsbeginsel aangepast of ingetrokken worden gaan de rechters gewoon de wet volgen en hebben ze daar niks meer te maken met de oude wet.

Onze rechtstaat wordt steeds verder uitgehold, zie de wet Mulder maar bijvoorbeeld ook de Strafbeschikkingen. Niet binnen een maand in verzet is onherroepelijk veroordeed door de ovj(!) en een ambtenaar is nooit verantwoordelijk want pikmeer arrest. Ik kan nog wel even doorgaan hoor want het niet mogen toetsen aan de grondwet is ook zo een mooie maar ik denk dat het weinig zin heeft als je het topje van de ijsberg welke toeslagen affaire al bagitaliseerd.

En inderdaad, in een land waar er meer afgeluisterd wordt dan in de voormalige sovjet unie en we een legitimatieplicht hebben en zonder fatsienlijke reden gefouilleerd mogen worden heb ik inderdaad weinig vertrouwen.

Ik zie heel langzaam maar zeker een hele enge situatie ontstaan en inderdaad mijn verhaal is wat onsamenhangend maar ik typ dit en op mijn mobiel en het zijn juist alle onsamenhangende dingen die het totaalplaatje zo eng maken.

[Reactie gewijzigd door jbhc op 28 juni 2022 20:55]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198492/hoge-raad-data-van-cryptofoonnetwerken-mag-worden-gebruikt-als-bewijs.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.