Honda investeert 36 miljard euro in EV’s en komt tegen 2030 met 30 modellen – IT Pro – Nieuws

Honda investeert 36 miljard euro in EV’s en komt tegen 2030 met 30 modellen – IT Pro – Nieuws

Mitsubishi gaat niks zelf meer ontwikkelen, zal allemaal bij Renault wegkomen, Nissan gaat ook in de slipstream van Renault, maar Mitsubishi nog meer. Zal mij niks verbazen als Mitsubishi hun autoafdeling afstoot, is maar een klein onderdeel van het zeer grote bedrijf.

Mazda gaat als een speer op het moment, maken zeer goede auto’s. Ik heb met mijn ouders proefritten gedaan in een cx30, audi q2, bmw x1, lexus ux250h. Voor een budget van 45k is zo’n cx30 by far de beste, mooiste, meest luxe, snelste. Niet gek dat die nu nog alles uit hun ontwikkelde technieken willen halen. Ze moeten een keer de ommezwaai gaan maken, ze hebben al een concept op de markt gebracht, de volledig elektrische mx30. Daar zullen ze wel op voort bouwen. Zal mij ook niets verbazen als mazda en ook subaru elektrische aandrijflijnen en technieken gaan kopen van de grotere spelers, honda, toyota, om zo te besparen op R&D.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195482/honda-investeert-36-miljard-euro-in-evs-en-komt-tegen-2030-met-30-modellen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.