HPE bouwt fabriek voor supercomputers in Europa – IT Pro – Nieuws

HPE bouwt fabriek voor supercomputers in Europa – IT Pro – Nieuws

Hewlett Packard Enterprise bouwt een fabriek voor supercomputers en AI-systemen in Tsjechië. Het is de eerste supercomputerfabriek van het bedrijf in Europa. De nieuwe vestiging moet de levering aan Europese klanten versnellen.

De fabriek voor high performance computing-systemen wordt gebouwd in Kutná Hora, naast een bestaande fabriek waar HPE servers en opslagoplossingen produceert. HPE heeft buiten Europa nog drie andere supercomputerfabrieken.

In de nieuwe Europese fabriek worden straks exascalesupercomputers en AI-systemen geproduceerd. Het gaat om Apollo-systemen en Cray EX-supercomputers. De fabriek wordt voorzien van een versterkte vloer om het gewicht van de supercomputers te kunnen dragen. Elke kast van Cray EX weegt tot 3628 kilogram. Daarnaast komt er een watercircuit tussen de supercomputers en op het dak van de fabriek om warm water af te koelen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197008/hpe-bouwt-fabriek-voor-supercomputers-in-europa.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.