IBM kent $ 5 miljoen toe voor cyberbeveiliging, verbeterde vaardigheden op het gebied van AI

IBM kent $ 5 miljoen toe voor cyberbeveiliging, verbeterde vaardigheden op het gebied van AI


Belangrijkste punten:

  • Nu het aantal cyberaanvallen op scholen toeneemt, hebben IBM Education Security Grants al meer dan 350.000 studenten wereldwijd
  • Nu, in het derde jaar, worden de beurzen uitgebreid om studenten en docenten toegang te geven tot cyber- en AI-vaardigheden via IBM SkillsBuild.

Als reactie op de toenemende dreiging van ransomware-aanvallen op scholen over de hele wereld, zal IBM subsidies in natura ter waarde van $ 5 miljoen verstrekken om de weerbaarheid van scholen op het gebied van cyberbeveiliging te helpen aanpakken.

Sinds de oprichting in 2021 is het IBM Education Security Grants programma wereldwijd uitgebreid en dit jaar zal het ook uitgebreidere aanbiedingen van IBM SkillsBuild bevatten over onderwerpen als AI en cyberbeveiliging.

ransomware ontwikkelt zich sneller dan ooit, met aanvallers die erin slagen om de tijd die nodig is om ransomware-aanvallen uit te voeren tussen 2019 en 2021 terug te brengen van meer dan twee maanden naar iets minder dan vier dagen, volgens IBM’s X-Force Threat Intelligence Index 2023. In feite is het aandeel cyberbeveiligingsincidenten in de onderwijssector in 2022 meer dan verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor, waarmee het de grootste stijging op jaarbasis laat zien dan welke andere sector ook.

“Keer op keer gaan aanvallers achter de onderwijssector aan, maar toch blijven veel van deze instellingen beperkt in hun beveiligingsmiddelen”, zegt Andy Piazza, Global Head of Threat Intelligence, IBM Security X-Force. “Tot nu toe heeft dit programma meer dan 350.000 studenten in scholen in de VS en daarbuiten geholpen, met IBM Service Corps dat hen helpt te herstellen van ransomware-aanvallen, hun beveiligingspositie tegen toekomstige aanvallen versterkt en verdere verstoring voorkomt.”

Laura Ascione
Laatste berichten door Laura Ascione (bekijk alle berichten)Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.