Instagram test nieuwe manieren om leeftijd van gebruikers te controleren

Instagram test nieuwe manieren om leeftijd van gebruikers te controleren

Instagram is vandaag begonnen met het het testen van nieuwe manieren om de leeftijd van gebruikers in de Verenigde Staten te controleren. Wie onder de 18 jaar is en zijn leeftijd naar 18 jaar of ouder aanpast moet zijn leeftijd kunnen aantonen. Dat heeft Meta, het moederbedrijf van Instagram, vandaag aangekondigd.

Gebruikers hebben drie opties om hun leeftijd aan te tonen, namelijk het uploaden van een scan van hun identiteits- of rijbewijs, het opnemen van een videoselfie of het vragen aan drie vrienden om hun leeftijd te verifiëren. Identiteitsbewijzen of rijbewijzen die gebruikers uploaden worden binnen dertig dagen van de servers verwijderd, zo stelt Meta.

Naast het testen van de nieuwe manieren maakt Meta naar eigen zeggen ook gebruik van kunstmatige intelligentie om te bepalen of iemand op Instagram een tiener of volwassene is. Het bedrijf wil deze technologie breder gaan inzetten. Verder meldt Meta dat het probleem van leeftijdscontroles eigenlijk bij smartphonefabrikanten en appstores hoort te liggen en dat zij de leeftijd van gebruikers aan apps zouden moeten doorgeven.

Bron: https://www.security.nl/posting/758081/Instagram+test+nieuwe+manieren+om+leeftijd+van+gebruikers+te+controleren?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.