Intels kwartaalomzet daalt door Apples overstap naar de M-processors – Computer – Nieuws

Intels kwartaalomzet daalt door Apples overstap naar de M-processors – Computer – Nieuws

Intels kwartaalomzet is met 7 procent gedaald, met name omdat de omzet uit processors voor consumentenproducten lager uitviel. Volgens Intel komt dat mede omdat het steeds minder processors en modemchips aan Apple levert.

De kwartaalomzet van Intels Client Computing Group, verantwoordelijk voor onder andere de Core-processors, daalde met 13 procent tot 9,3 miljard dollar, omgerekend 8,82 miljard euro. Die daling wijt het bedrijf aan de dalende leveringen van cpu’s en modemchips aan Apple. Dat bedrijf gebruikt in steeds meer van zijn producten de zelf ontworpen en op ARM gebaseerde M-system-on-a-chips.

Verder schrijft Intel de dalende omzet uit de verkoop van consumentenchips toe aan een afname van de vraag naar instapcomputers en laptops voor de educatieve markt. Die vraag nam sterk toe aan het begin van de coronacrisis maar die trend is gekeerd. De daling komt volgens Intel verder omdat fabrikanten afgelopen kwartaal hun chipvoorraden hebben weggewerkt, en dus relatief weinig nieuwe bestellingen plaatsten.

Intels omzet uit notebookchips daalde van 7 miljard dollar vorig jaar naar 6 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. De kwartaalomzet uit desktopprocessors daalde van 2,77 miljard dollar naar 2,64 miljard dollar. De daling werd deels gecompenseerd door een stijging van 22 procent van de omzet uit datacenterchips. Intels omzet van de Datacenter and AI Group bedroeg 6 miljard dollar. Intel meldde ook de omzet uit zijn Foundry-divisie, voor het produceren van chips voor derde partijen. Die omzet bedroeg 283 miljoen dollar. Intel zet flink in op uitbreiding van deze divisie. Intels totale kwartaalomzet daalde met 7 procent tot 18,4 miljard dollar.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196148/intels-kwartaalomzet-daalt-door-apples-overstap-naar-de-m-processors.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.