Interim-periode directeur | Nieuwsbericht | Nationaal Cyber Security Centrum

Interim-periode directeur | Nieuwsbericht | Nationaal Cyber Security Centrum

Per 1 december is Corine Schipper-Derkse waarnemend directeur van het NCSC. De waarneming overbrugt de periode tot de start van de nieuwe directeur, die op dit moment wordt geworven.

Corine Schipper is sinds april 2021 plaatsvervangend directeur bij het NCSC. In deze rol stond zij de afgelopen jaren dichtbij de werkzaamheden van voormalig directeur Hans de Vries. Dat ziet Corine als een voordeel: “Hierdoor kan de focus in de interim-periode direct uitgaan naar de continuïteit van het NCSC en de vorming van één nationale cybersecurity organisatie waarin het NCSC, DTC en CSIRT-DSP samen verder werken aan de invulling van de Nederlandse Cybersecuritystrategie.” Samen met het NCSC team zet zij de ingezette koers voort.

Bron: https://www.ncsc.nl/actueel/nieuws/2023/december/1/interim-periode-directeur

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.