Italiaanse overheid ontkent datadiefstal bij fiscus door ransomwaregroep

Italiaanse overheid ontkent datadiefstal bij fiscus door ransomwaregroep

Criminelen hebben geen data van de Italiaanse belastingdienst gestolen, zo stellen de Italiaanse autoriteiten nadat een beruchte ransomwaregroep claimde dat het gigabytes aan gegevens heeft buitgemaakt. Op de eigen website claimen de criminelen achter de LockBit-ransomware dat ze in totaal 78 gigabyte bij het Agenzia Entrante hebben gestolen. Wanneer de Italiaanse fiscus het gevraagde losgeld niet betaalt zal de groep de gestolen data openbaar maken.

De Italiaanse belastingdienst vroeg vervolgens het it-agentschap Sogei van het ministerie van Economie en Financiën om een onderzoek uit te voeren, zo laat het Italiaanse persbureau ANSA weten. Sogei stelt dat er geen aanval op de belastingdienst heeft plaatsgevonden en er geen data is buitgemaakt. De LockBit-groep zegt de gestolen gegevens over vier dagen op de eigen website te zullen publiceren.

ImageBron: https://www.security.nl/posting/762441/Italiaanse+overheid+ontkent+datadiefstal+bij+fiscus+door+ransomwaregroep?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.