Jaarbeeld Ransomware 2023 | Nieuwsbericht

Jaarbeeld Ransomware 2023 | Nieuwsbericht

Het Project Melissa presenteert hierbij het Jaarbeeld Ransomware 2023 over de periode januari tot en met december 2023. Eerder is een Jaarbeeld Ransomware verschenen over de periode september 2022 tot en met augustus 2023. Het Jaarbeeld Ransomware 2023 biedt inzicht in ransomware-aanvallen in Nederland en is gebaseerd op geanonimiseerde aangeleverde gegevens over ransomware-aanvallen door aangesloten cybersecuritybedrijven, politie, OM en het NCSC.

Dit Jaarbeeld is mede tot stand gekomen dankzij de input van: Computest, Data Expert, Deloitte, Fox-IT, Kennedy Van der Laan N.V., NFIR, Northwave, Tesorion, Trellix en Politie Nederland.

Staat uw bedrijf slachtoffers van ransomware bij? Dan bespreken wij graag met u de mogelijkheden en het belang van deelname aan project Melissa. Neem contact op via: info@ncsc.nl.

Bron: https://www.ncsc.nl/actueel/nieuws/2024/februari/22/jaar

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.