Keywords Studios neemt Age of Empires-studio Forgotten Empires over – Gaming – Nieuws

Keywords Studios neemt Age of Empires-studio Forgotten Empires over – Gaming – Nieuws

Keywords Studio neemt gameontwikkelaar Forgotten Empires over voor maximaal 32,5 miljoen dollar. Forgotten Empires heeft voornamelijk realtime strategiespellen in zijn portfolio, waaronder de Age of Empires-franchise.

Voor de overname betaalt Keywords Studios maximaal 32,5 miljoen dollar, meldt Gamesindustry.biz. Omgerekend gaat het om een deal van 30,85 miljoen euro, waarvan een gedeelte in contanten en een deel in aandelen. Een deel daarvan wordt betaald op basis van groeidoelstellingen.

Studiohoofd Ryan Shepherd, die Forgotten Empires in 2013 oprichtte, blijft leidinggeven aan het team van gameontwikkelaars. Shepherd zegt over de overname het volgende: “We zijn erg enthousiast dat [Keywords Studios] onze ambitie deelt en de ondersteuning zal bieden om onze voortdurende groei mogelijk te maken en te ondersteunen”.

Forgotten Empires ontwikkelt voornamelijk realtime strategiespellen en is vooral bekend van de Age of Empires-franchise. De studio werkte onder andere aan Age of Empires Definitive Editions, Age of Mythology: Extended Edition en Age of Empires IV. Andere AoE-games werden onder meer ontwikkeld door Ensemble Studios, die in 2009 zijn deuren sloot.

Update, 18:50 uur: toegevoegd dat enkele AoE-titels door andere studio’s zijn ontwikkeld, ter verduidelijking.

Age of Empires IV

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197830/keywords-studios-neemt-age-of-empires-studio-forgotten-empires-over.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.