Knab gaat ‘zeer binnenkort’ Google Pay ondersteunen – Tablets en telefoons – Nieuws

Knab gaat ‘zeer binnenkort’ Google Pay ondersteunen – Tablets en telefoons – Nieuws

Knab gaat ‘zeer binnenkort’ Google Pay ondersteunen op Android-smartphones. Met Google Pay kunnen klanten in fysieke winkels en online betalen. De betaaloplossing werkt nog niet op smartwatches, meldt de bank.

Knab schrijft dat er nog ‘een paar technische zaken’ geregeld moeten worden voordat het Google Pay kan ondersteunen. Zodra dat is gebeurd, krijgen klanten een notificatie in de Knab-app en een mail. Daarna kunnen klanten het binnen die app activeren. Tweakers heeft Knab gevraagd wanneer de Google Pay-functionaliteit beschikbaar moet komen.

Knab meldt dat Google Pay werkt voor zakelijke, gezamenlijke en privérekeningen, en dat klanten binnen fysieke winkels, apps en webwinkels met Google kunnen betalen. Google Pay zal ‘vooralsnog’ alleen op telefoons werken. Bij andere banken werkt Pay ook via smartwatches. Het is niet duidelijk waarom Knab niet direct ook smartwatches gaat ondersteunen.

De bank ondersteunt bijna een jaar Apple Pay. Androidgebruikers kunnen nu nog niet met hun mobiel betalen. Banken als Rabobank, ABN Amro, bunq, N26 en Revolut ondersteunen Google Pay al. Voor Google Pay is een smartphone met NFC vereist.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196912/knab-gaat-zeer-binnenkort-google-pay-ondersteunen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.