Kotaku: Rockstar zet remasters Red Dead Redemption en GTA IV in de ijskast – Gaming – Nieuws

Kotaku: Rockstar zet remasters Red Dead Redemption en GTA IV in de ijskast – Gaming – Nieuws

Rockstar Games heeft de ontwikkeling van de remasters van Red Dead Redemption en Grand Theft Auto IV naar verluidt voorlopig stopgezet. Na de controverse rondom Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition zou de ontwikkelaar zich voorlopig op het nieuwe GTA richten.

De ontwikkelaar zou al jaren plannen hebben om remasters van het originele Red Dead Redemption en GTA IV uit respectievelijk 2010 en 2008 te maken. Hoewel de plannen nog niet volledig geschrapt zijn, zou Rockstar voorlopig afzien van nieuwe remasters, meldt Kotaku. De desbetreffende onaangekondigde remasters zouden op zijn vroegst na de volgende grote Grand Theft Auto-game uitkomen.

Rond de release van de bekritiseerde remastertrilogie vernam Kotaku dat Rockstar een beslissing over de eventuele remasters van Red Dead Redemption en GTA IV zou nemen op basis van de ontvangst en verkoopcijfers van de trilogie. Hoewel de ontvangst door zowel critici als fans bijzonder slecht was, bleek de bundel toch verrassend goed verkocht te zijn.

Het schrappen van de remasters werd in eerste instantie door de doorgaans goed geïnformeerde leaker Tez2 naar buiten gebracht, waarna Kotaku het gerucht bij eigen bronnen wist te bevestigen.

Red Dead Redemption (2010) en Grand Theft Auto IV (2008) zijn aanzienlijk minder oud dan Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto: San Andreas.Bron: https://tweakers.net/nieuws/198770/kotaku-rockstar-zet-remasters-red-dead-redemption-en-gta-iv-in-de-ijskast.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.