KPN sluit minder huishoudens aan op glasvezel – IT Pro – Nieuws

KPN sluit minder huishoudens aan op glasvezel – IT Pro – Nieuws

Hier kwamen ze na het aanleggen in de openbare ruimte, een poosje later doodleuk nog een keer langs, om de huisaansluitingen te regelen. De eerste ploeg legde wat lussen kabel voor de huizen in de grond, en die werden later opgegraven en via open sleuven, dus niet via blazen/persen, door de voortuinen tot aan de gevel, en vervolgens in huis gebracht.

En op deze manier moesten ze voor de 2e ronde, opnieuw graafmeldingen doen. Wat ze overigens niet hadden gedaan. Was wel poosje geleden, voor invoering van de WION welke inmiddels al WIBON is geworden, maar toch, dat waren echt van die gravende cowboys. Er moest later ook nog een nieuw bedrijf alle bestratingen langs, want de tegels hadden ze er ook schots en scheef ingedrukt.

Was ook wel spannend, toen we ~4 weken geleden hier switchten van Ziggo coax naar KPN glasvezel, of die ~14 jaar oude huisaansluiting, het überhaupt zou doen. (gelukkig werkt het foutloos)

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196150/kpn-sluit-minder-huishoudens-aan-op-glasvezel.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.