Kuo: Apple test kleurenpaneel van E Ink als tweede scherm voor vouwbaar apparaat – Tablets en telefoons – Nieuws

Kuo: Apple test kleurenpaneel van E Ink als tweede scherm voor vouwbaar apparaat – Tablets en telefoons – Nieuws

Apple doet mogelijk tests met het Electronic Paper Display van E Ink. Dat kleurenscherm wordt volgens analist Ming-Chi Kuo getest als ‘coverdisplay’ voor vouwbare apparaten en ’tabletachtige applicaties’ van de techgigant.

Apple zou het E Ink-kleurenpaneel onder meer testen als tweede scherm dat aan de ‘buitenkant’ van een vouwbaar toestel zit, meldt Kuo op Twitter. Een dergelijk scherm wordt gebruikt wanneer een vouwtoestel zit dichtgeklapt. Het scherm aan de binnenkant zou dan een geavanceerder paneel gebruiken, zoals een amoledscherm. Het kleurenscherm van E Ink zou goed geschikt zijn als tweede scherm, omdat deze relatief weinig stroom verbruikt, zo schrijft de analist.

Er gaan al langer geruchten rond dat Apple werkt aan vouwbare apparaten, maar de techgigant heeft dat officieel nog niet bevestigd. Begin vorige maand schreef Kuo dat Apple mogelijk aan een apparaat met een vouwbaar 9″-oledscherm werkt. Eenmaal uitgevouwen zou dat apparaat daarmee een schermdiagonaal hebben dat tussen een iPhone en een iPad invalt. De analist meldde toen ook dat Apple vermoedelijk op zijn vroegst in 2025 met een vouwbare iPhone of iPad komt.

Bloomberg-journalist Mark Gurman meldde eerder dit jaar ook dat Apple vermoedelijk werkt aan een soort vouwbare Macbook. Dat apparaat zou aan de binnenkant volledig uit een 20″-scherm bestaan, dat in tweeën gevouwen kan worden. DSCC-analist Ross Young onderschreef dat bericht en meldde dat een dergelijke Macbook vermoedelijk pas na 2025 uitkomt.


Ter illustratie: het tweede scherm van een Samsung Galaxy Z Flip 3Bron: https://tweakers.net/nieuws/196832/kuo-apple-test-kleurenpaneel-van-e-ink-als-tweede-scherm-voor-vouwbaar-apparaat.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.