Kuo: nieuwe Apple TV die ‘kostenstructuur verbetert’ komt later dit jaar – Beeld en geluid – Nieuws

Kuo: nieuwe Apple TV die ‘kostenstructuur verbetert’ komt later dit jaar – Beeld en geluid – Nieuws

Apple komt met een nieuwe variant van zijn Apple TV die ‘de kostenstructuur’ moet verbeteren, meldt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo. Dat betekent wellicht dat Apple goedkopere opties gaat bieden.

Momenteel bestaat het aanbod uit de Apple TV 4K en de Apple TV HD. Deze variëren in prijs van rond de 160 euro voor de 1080p-variant tot rond de 215 euro voor de nieuwste 4k-variant met de meeste opslagruimte. Het nieuwe apparaat zou in de tweede helft van dit jaar uit moeten komen, aldus Kuo.

Kuo vertelt verder dat hij ‘denkt dat Apples agressieve strategie wat betreft het integreren van hardware, content en diensten in de recessie zal helpen om in te lopen op zijn concurrenten’. Daarmee doelt hij vermoedelijk op het feit dat bijvoorbeeld bij Nvidia een 4k-capabele mediaspeler voor rond de 150 euro verkrijgbaar is. Googles aanbod op dat gebied begint bij zo’n 70 euro en bij Amazon ligt dat rond de 50 euro.

Apple TV 4KBron: https://tweakers.net/nieuws/196754/kuo-nieuwe-apple-tv-die-kostenstructuur-verbetert-komt-later-dit-jaar.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.