KvK versoepelt regels voor afschermen gegevens in Handelsregister – IT Pro – Nieuws

KvK versoepelt regels voor afschermen gegevens in Handelsregister – IT Pro – Nieuws

Ik begon ooit ook als 18 jarige ondernemer. De inschrijving bij de KvK is verplicht (en kostte toen nog jaarlijks geld). Als je je verplicht moet inschrijven bij een overheidsinstelling, dan ga je als naïeve tiener of twintiger – die goed is opgevoed met onzin als “wie goed doet goed ontmoet” en net hoopvol onderwijs heeft genoten over hoe goed alles is geregeld in ons land – er van uit dat deze verplichte overheidsregistratie deugdelijk, vriendelijk, behulpzaam en veilig is. Dan ben je nog niet op de hoede voor de realiteit dat het aller aller allereerste rattennest dat je als ondernemer tegenkomt de overheid zelf is.

20 jaar gezeik met de KvK later en ik ben wel een beetje klaar met die “als ondernemer doe je toch onderzoek” achtige opmerkingen. De KvK is het startpunt van je onderneming. Ná de registratie gaan ze je zogenaamd helpen met het starten van je onderneming. Het is alsof je de rij-instructeur bent die je op les één zegt dat de leerling stom loopt te doen.

En zelfs al doé je onderzoek, dan nóg is de registratie verplicht, en mag je geen valse informatie opgeven. Dat je na het smeken eventueel misschien je gegevens mag afschermen is overigens iets nieuws, en op iets grotere afstand het online kunnen kopen van een throwaway telefoonnummer overigens ook.

Als je gaat parkeren op een afgelegen parkeerterrein, de kermis bezoekt met een rugzak, of gaat stappen in een kort rokje, dan moet je net zo goed eerst onderzoek doen. Maar er achteraf op gewezen worden dat je dat misschien onvoldoende hebt gedaan, dat is wel degelijk een vorm van schuldvraagomkering, ook al had je dat in eerste instantie niet door.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195542/kvk-versoepelt-regels-voor-afschermen-gegevens-in-handelsregister.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.