‘Kwaadwillenden knipten glasvezelkabels Frankrijk op diverse plaatsen door’ – Computer – Nieuws

‘Kwaadwillenden knipten glasvezelkabels Frankrijk op diverse plaatsen door’ – Computer – Nieuws

Glasvezel heb je vaak erg makkelijk gevonden hier in België toch. Op diverse plekken heb je namelijk “las putten”die vrij makkelijk te bereiken zijn. Die zien eruit als rechthoekige riooldeksels met zelfs de naam van Proximus of Telenet erin gegoten.

Soms worden die ook gedeeld met andere aanbieders wanneer die hetzelfde pad volgen en er een samenwerking tussen is (denk aan een Fluvius en dergelijke).
Je hoeft daar maar zo’n deksel open te doen en met je betonschaar knip je zo verschillende vezels door.
Dat gaan dan niet meteen de vezels zijn van “het internet” maar je richt er wel al voldoende schade mee aan om het gemiddelde industrieterrein, grote onderneming,… verschillende uren tot dagen plat te leggen.

Ook hier in België ligt een hele hoop glasvezel langs zowat elke spoorlijn. Vroeger aangelegd door Syntigo en inmiddels opgekocht door Eurofiber. Dat ligt daar ook mooi in die betonnen goten. Wederom, daar even met je betonschaar door en klaar. Zeker de verbindingen tussen de grotere steden verlopen langs daar.

Allemaal vrij makkelijk bereikbaar dus. Deels logisch want je wil in deze tijden, met de grote groei van glasvezel niet elke keer 500m stoep open graven als je een gebouw wil aansluiten op (dark) fiber. Je maakt gewoon lasputten om de zoveel 100 meter.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196090/kwaadwillenden-knipten-glasvezelkabels-frankrijk-op-diverse-plaatsen-door.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.