Kwetsbaarheid in World of Warships-replays maakt uitvoeren externe code mogelijk – Gaming – Nieuws

Kwetsbaarheid in World of Warships-replays maakt uitvoeren externe code mogelijk – Gaming – Nieuws

Een kwetsbaarheid in de replaytool van de game World of Warships maakt het uitvoeren van externe code mogelijk. Uitgever Wargaming waarschuwt spelers voor het openen van replays van onbekende bronnen.

In de replayfunctie in de client van World of Warships is een kwetsbaarheid ontdekt die het mogelijk maakt voor hackers om code uit te voeren als de replay wordt geopend. Wargaming waarschuwt spelers op de website van World of Warships om geen replaybestanden te openen die ze van onbekenden krijgen.

De kwetsbaarheid zit in versie 0.11.4 van de World of Warships-client. Spelers kunnen hiermee de replay-XML-bestanden openen. Het lijkt alleen om World of Warships te gaan. Voor de World of Tanks en World of Warplanes is geen waarschuwing afgegeven. Wargaming heeft aangegeven te werken aan een oplossing.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197404/kwetsbaarheid-in-world-of-warships-replays-maakt-uitvoeren-externe-code-mogelijk.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.