‘Leider hackersgroep Lapsus$ is 16-jarige Brit’ – Computer – Nieuws

‘Leider hackersgroep Lapsus$ is 16-jarige Brit’ – Computer – Nieuws

Anonimiteit op internet is net als beveiliging, als in dat het geen absoluut is. Iemand die anoniem wil zijn moet daar energie in stoppen, net zoveel totdat het voor een ander niet interessant genoeg meer is om die persoon te traceren. De investering die een ander moet opbrengen moet in verhouding staan met iets dat het oplevert. Voor duizend euro en een paar basismaatregelen (gebruik Tor en een beetje voorzichtig zijn met wat gezegd wordt, bijvoorbeeld) komt niemand achter je aan. Voor een miljoen euro kan het nog wel eens lonen om er wat middelen tegenaan te gooien.

Als je iets illegaals anoniem voor eigen gewin wilt doen, dan moet je één goede slag slaan en daarna meteen ‘met pensioen’ gaan. Dat geeft de meeste kans dat er nooit een link tussen de activiteiten en jouw identiteit gelegd wordt d.m.v. sociale en technische patroonherkenning.

Nu weet ik niet de details van deze hack anders dan dat het nieuws brengt, maar ik kan mij voorstellen dat een 16 jarige nog wel eens te hoog van de toren blaast. Veel mensen hebben de les ‘shut up’ nooit gehad, waaronder veel 16 jarigen. Anonimiteit is mogelijk niet al te hoog op de prioriteitenlijst binnen deze leeftijdscategorie.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 24 maart 2022 08:27]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194772/leider-hackersgroep-lapsus-is-16-jarige-brit.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.