Lenovo start zijn eerste Europese assemblagelijn voor servers en workstations – Computer – Nieuws

Lenovo start zijn eerste Europese assemblagelijn voor servers en workstations – Computer – Nieuws

Ook hier is werk nodig, momenteel heb je aan de onderkant van de markt een overschot aan ongeschoolde werknemers. Waardoor deze mensen een zwakke (onderhandelings)positie hebben op de arbeidsmarkt. “Voor jou, een ander”. Ruim 3 miljoen “werklozen” (jaja, officieel maar 300k oid, 3,7miljoen mensen tussen de 15 en 75 jaar werken niet) en dat getal is ook nog eens wankel, want niet zo lang geleden werd een baantje van 12 uur per week gezien als werkloos (terecht, daar kan je niet van rondkomen), tegenwoordig valt het onder de beroepsbevolking. Ook al wordt die 12-urige werkweek aangevuld met een bijstand.

Een heel groot deel van onze bevolking werkt in de logistiek, productie, simpel administratief werk, bouw, verkoop. Dat heeft weinig met innovatie en specialistisch werk te maken.

Om de al ruim 30 jaar steeds zwakker wordende arbeiderspositie te verbeteren, is ook in Nederland gewoon meer werk nodig.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197966/lenovo-start-zijn-eerste-europese-assemblagelijn-voor-servers-en-workstations.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.