LG Electronics stopt leveringen Rusland, maar zusterbedrijven schijnbaar niet – IT Pro – Nieuws

LG Electronics stopt leveringen Rusland, maar zusterbedrijven schijnbaar niet – IT Pro – Nieuws

Ook LG Electronics stopt zijn leveringen naar Rusland. Het bedrijf noemt daarvoor geen einddatum, alleen dat het ‘de situatie nauwlettend in de gaten houdt’. Zusterbedrijven van LG Electronics hebben geen dergelijke mededeling gedaan.

LG Electronics is relatief laat met de beslissing. Apple, Microsoft, Meta, Amazon en Google namen in de eerste week van de Oorlog in Oekraine al in verschillende maten maatregelen tegen Rusland. Daaropvolgend namen ook Reddit, Samsung, TikTok, Ubisoft, Intel, AMD, Sony, DuckDuckGo, Nintendo en Mozilla stappen tegen de Russen. De oorlog duurt nu bijna een maand.

LG Electronics is bekend van zijn televisies, monitoren, smartwatches, koelkasten, wasmachines, airconditioners en meer. Volgens LG zelf bestaat LG Electronics officieel uit de vijf divisies Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Mobile Communications, Vehicle Components en b2b.

Een belangrijk onderscheid om wel te maken, is dat LG Electronics, dat hier de bekendmaking doet, een dochteronderneming is van LG Corporation. Zusterbedrijven van LG Electronics zijn LG Display, LG Chem, LG Energy Solutions en meer. Voor zover bekend betreft de handelsstop dus alleen LG Electronics; in de newsrooms van de overige LG-bedrijven is niets over Rusland te vinden.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194606/lg-electronics-stopt-leveringen-rusland-maar-zusterbedrijven-schijnbaar-niet.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.