Manus introduceert Quantum Metagloves voor nauwkeurige handtracking – Gaming – Nieuws

Manus introduceert Quantum Metagloves voor nauwkeurige handtracking – Gaming – Nieuws

Het Eindhovense bedrijf Manus introduceert de Quantum Metagloves. Dat zijn handschoenen voor handtracking waarmee vingerbewegingen tot op de millimeter nauwkeurig vastgelegd kunnen worden. De hardware is gericht op professioneel gebruik; een set kost minimaal 7499 euro.

De Quantum Metagloves werken met sensoren op de handen en vingers van de drager en volgens de makers bieden ze de nauwkeurigste vingertracking tot nu toe, zonder drift. De draadloze handschoenen zijn volgens het bedrijf eenvoudig te gebruiken en er is geen complexe kalibratie nodig.

Er zijn drie manieren om de Quantum-sensoren te dragen. Dat kan met een handschoen, met tape op de vingers waarop de sensoren worden bevestigd, en met vingerhoedjes. De bewegingen van de drager worden met de Manus Core-software omgezet in een digitaal handskelet. Die software biedt integratie met verschillende 3d-engines, zoals Unity en Unreal Engine. Vanuit de open sdk kunnen bewegingsopnamen geëxporteerd worden als FXB-bestand.

Manus werkt ook aan Xsens Metagloves en OptiTrack Metagloves. Die versies kunnen de handbewegingen direct streamen naar respectievelijk Xsens MVN Animate en Motive 3.0 van OptiTrack. Dat zijn systemen voor motiontracking van mensen. Door de Metagloves daaraan toe te voegen kunnen de handbewegingen veel nauwkeuriger vastgelegd worden.

De Quantum Metagloves zijn vanaf het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar. Gebruikers van de Manus Prime II- en Prime X-handschoenen, die het bedrijf eerder uitbracht, kunnen die inruilen en daarmee een korting krijgen tot 2500 euro op de nieuwe hardware.

Manus’ eerste VR-handschoen werd in 2014 aangekondigd. Toen ging dat nog om een project gericht op gamers en was het de bedoeling om via Kickstarter geld op te halen voor de ontwikkeling. Tweakers maakte destijds een videoreportage bij het Eindhovense bedrijf.

De makers staakten de crowdfundingcampagne omdat hun prototype nog niet goed genoeg was. Daarna kregen ze geld van investeerders. Manus bracht in de afgelopen jaren verschillende trackinghandschoenen uit voor professioneel gebruik.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196286/manus-introduceert-quantum-metagloves-voor-nauwkeurige-handtracking.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.