Meer kritiek vanuit Tweede Kamer op verplichte interieurfoto’s voor WOZ-waarde

Vanuit de Tweede Kamer is meer kritiek gekomen op gemeenten die inwoners verplichten om interieurfoto’s op te sturen voor het bepalen van de WOZ-waarde. Kamerlid Van Haga van Groep Van Haga wil dat minister De Jonge van Volkshuisvesting hier meteen een einde aan maakt. Meerdere Nederlandse gemeenten verzoeken de foto’s voor het naar eigen zeggen nauwkeuriger bepalen van de WOZ-waarde.

Zowel vanuit inwoners als de politiek is er felle kritiek hierop. In Enschede heeft bijna de voltallige gemeenteraad een motie aangenomen waarin de gemeente wordt opgeroepen om direct te stoppen met de pilot waarbij bewoners worden gevraagd foto’s op te sturen voor de WOZ-waardebepaling. Gisteren stelde de PVV al Kamervragen hierover aan minister De Jonge en vandaag doet Van Haga dat.

“Heeft u de bereidheid om deze ‘big brother is watching you’-actie bij de gemeenten die hiertoe zijn overgegaan te veroordelen en af te keuren? Heeft u voorts de bereidheid gemeenten op te roepen om dit begluren en bespioneren subiet te beëindigen?”, zo wil het Kamerlid weten. De minister moet ook duidelijk maken of hij het ermee eens is dat het “begluren en bespioneren” van mensen veel te ver gaat voor de bepaling van de WOZ-waarde. Ook wil Van Haga weten hoe dit zich verhoudt tot de AVG. De minister heeft drie weken om de vragen te beantwoorden.

Bron: https://www.security.nl/posting/772556/Meer+kritiek+vanuit+Tweede+Kamer+op+verplichte+interieurfoto%27s+voor+WOZ-waarde?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.