Meerdere Apple-services waaronder App Store en iTunes offline na storing -update – IT Pro – Nieuws

Meerdere Apple-services waaronder App Store en iTunes offline na storing -update – IT Pro – Nieuws

Door een storing bij Apple zijn meerdere belangrijke services van het bedrijf momenteel niet of niet goed bereikbaar. Onder meer de Apple App Store, Apple Arcade en iTunes zijn op het moment van schrijven niet beschikbaar. Er is geen oorzaak voor de uitval van Apples services bekend.

Door de storing konden gebruikers de afgelopen uren geen gebruikmaken van uiteenlopende Apple-services, zo blijkt uit een Reddit-megathread. Naast de reeds vermelde diensten waren Facetime, Siri, iMessage, Apple Care, Apple TV+ en verschillende onderdelen van iCloud niet bereikbaar. Deze diensten zijn volgens de officiële systeemstatuspagina van Apple ondertussen weer online.

Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman zijn er ook interne systemen van Apple die onder de storing lijden. Onder meer Apple-winkels zouden hierdoor getroffen zijn. Op een naar verluidt recente foto van een onbekende Apple-winkel zijn meerdere Apple-medewerkers te zien die aan het bellen zijn en met papier in plaats van computers moeten werken.

Update, 21:05: Volgens de gelinkte statuspagina van Apple zijn alle storingen ondertussen weer verholpen. Apple heeft nog niet gereageerd op vragen van Tweakers; het is vooralsnog niet duidelijk waar de uiteenlopende storingen door veroorzaakt werden.Bron: https://tweakers.net/nieuws/194664/meerdere-apple-services-waaronder-app-store-en-itunes-offline-na-storing.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.