Meerdere Atlassian-klanten hebben al een week last van storing Jira-clouddienst – IT Pro – Nieuws

Meerdere Atlassian-klanten hebben al een week last van storing Jira-clouddienst – IT Pro – Nieuws

De Jira-clouddienst van Atlassian kampt sinds vorige week dinsdag met een storing. Hierdoor kunnen ongeveer 400 gebruikers onder meer niet bij hun Atlassian-omgeving komen. Wanneer de storing helemaal is opgelost, is nog niet duidelijk.

De storing komt door een fout in een script dat tijdens onderhoud werd uitgevoerd, zegt een woordvoerder van Atlassian tegen ZDNet. Het softwarebedrijf sluit een cyberaanval uit en zegt dat er geen ongeautoriseerde toegang is geweest tot klantgegevens. Verder zegt Atlassian dat het ‘honderden engineers heeft gemobiliseerd’ om de uitval op te lossen.

De storing heeft ongeveer 400 klanten getroffen, zegt Atlassian. Dat is ongeveer 0,18 procent van de 226.000 klanten van het bedrijf. Deze klanten hebben al een week geen toegang meer tot de Jira-clouddiensten. De diensten die door de storing niet of gebrekkig werken zijn onder andere Jira Software, Jira Work Management, Jira Service Management, Confluence, Opsgenie Cloud, Statuspage en Atlassian Access.

Het bedrijf laat maandag in een update weten dat 35 procent van de getroffen klanten weer bij zijn diensten kan. De website zou zijn hersteld en er zou geen data verloren zijn gegaan. Wanneer de storing helemaal is opgelost, is niet duidelijk. Volgens een supportticket van Atlassian die Tweakers heeft ingezien, kan dat nog twee weken duren.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195452/meerdere-atlassian-klanten-hebben-al-een-week-last-van-storing-jira-clouddienst.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.