Meerderheid provinciebestuur Flevoland is tegen Meta-datacenter Zeewolde – IT Pro – Nieuws

Meerderheid provinciebestuur Flevoland is tegen Meta-datacenter Zeewolde – IT Pro – Nieuws

Stukjes verleden wat betreft Facebook en Meta.

Een bug bij Facebook zorgde er een halfjaar lang voor dat misleidende en ‘schadelijke’ berichten werden getoond aan gebruikers, terwijl die eigenlijk verborgen hoorden te blijven. Dat blijkt uit interne documenten van het bedrijf, die zijn ingezien door The Verge.
@ nieuws: Facebook-bug leidde mogelijk tot verspreiding van ‘schadelijke content’

Er is een nieuwe klokkenluider bij Facebook. De persoon, die werkte voor het Integrity-team, claimt dat Facebook de Groups op zijn platform nauwelijks monitort, zelfs als daar duidelijk illegale handel plaatsvindt.
@ nieuws: Klokkenluider: Facebook monitort Groups nauwelijks

Facebook dwong afgelopen zomer een ontwikkelaar van een automatische ontvolgtool Unfollow Everything te stoppen met die tool. De Chrome-extensie liet gebruikers automatisch alle Facebook-vrienden ontvolgen ‘om Facebook minder verslavend te maken’.
@ nieuws: Facebook dwong maker van automatische ontvolgtool Unfollow Everything…

De klokkenluider, Frances Haugen, maakte zichzelf bekend in het CBS-interviewprogramma 60 Minutes. De reden was dat zij merkte dat Facebook keer op keer het maken van winst verkoos boven de veiligheid van gebruikers.
@ nieuws: Facebook-klokkenluider die onderzoek over Instagram openbaarde maakt …

Volgens de Ierse Data Protection Commission heeft Meta niet genoeg gedaan om een datalek in 2018 te voorkomen. Bij dit lek kwamen gegevens van miljoenen gebruikers op straat te liggen.
@ nieuws: Meta krijgt miljoenenboete opgelegd door Europese privacytoezichthouder

Facebookmedewerkers waren al in september 2015 bezorgd over de dataverzameling van Cambridge Analytica. Dat is ruim twee maanden vóór het schandaal naar buiten kwam, en eerder dan het bedrijf altijd volhield dat het van het schandaal wist.
@ nieuws: Facebook wist mogelijk al maanden eerder van Cambridge Analytica-scha…

Klokkenluider Frances Haugen heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission aanklachten ingediend tegen Meta, voorheen Facebook. Het bedrijf misleidt volgens haar aandeelhouders door te stellen dat Meta meer doet tegen misinformatie dan het echt doet.
@ nieuws: Klokkenluider beschuldigt Meta van misleiden aandeelhouders over desi…

Nee joh, dit bedrijf kun je met een gerust hard een datacenter in Zeewolde laten bouwen.

Bedoel kom op zeg, nu snap ik best dat er soms bij bedrijven wat mis gaat, plus dat hier hier puur over de bouw van een nieuw datacenter van ze gaat, welke alleen bedoeld is voor de opslag en verwerking van al hun data, maar wat dit bedrijf in het verleden alleen allemaal al aan fouten heeft gemaakt en geflikt heeft zijn wel wat erg veel dingen, en daar moeten we dan ook echt nog meer van naar Nederland willen halen, donder toch een end op, en dan te bedenken dat dit wat ik hier nu neer heb gezet nog te lange na niet alles betreft |:(

Edit: op een later moment nog wat extra zaken toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 14 april 2022 14:20]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195616/meerderheid-provinciebestuur-flevoland-is-tegen-meta-datacenter-zeewolde.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.