Meta annuleert Facebook F8-ontwikkelaarsconferentie wegens focus op metaverse – IT Pro – Nieuws

Meta annuleert Facebook F8-ontwikkelaarsconferentie wegens focus op metaverse – IT Pro – Nieuws

Nee hoor. Tot zekere hoogte heb ik dat nog steeds. Als ik hoor dat mensen hele relatiediscussies met Whatsapp berichten proberen uit te bekken, vervolgens verward door emoties en boos als iemand niet vlot genoeg reageert..zucht dan kan je toch echt beter zoiets aan de koffietafel doen. Net zoals e-mails ook zo goed als ondoorgrondbaar worden wanneer ze langer zijn dan een aantal paragrafen. Wederom: plan maar een meeting in.

De hele mobiel is dan wat mij betreft een handigheidje om even snel overal een bericht te kunnen verzenden en ontvangen. De multifunctionaliteit met muziek afspelen, navigeren, games, etc. is erg handig maar konden losse apparaten ook al voldoen. Dit konden die mobieltjes van dat bekende filmpje nog niet eens. Maar het gehele concept draait volgens mij nog steeds om handigheid en gemak.

Welke losse apparaten wilt Meta vervangen? Welke ervaring wilt Meta echt vergemakkeliken en verrijken? En dan bedoel ik dus een vergelijkbare vergemakkelijk als overal kunnen bellen (dat kan voorheen niet), en een ‘verrijking’ als een SMS versturen.. (ipv een voicemail)

Ik heb een VR headset, en als ik die opzet, dan ga ik BeatSaber of FlightSim doen. Daarna gaat die weer af en is het klaar. Ik zoek nog liever IRL vrienden op, dan dat ik daarna ook nog eens in een VR chatroom ga zitten. En ik ben al een redelijke huismus, dus dat geeft de overtreffende trap hopelijk wel weer ;)
Daarnaast heeft maar een heel klein percentage mensen een VR headset. De Quest zal ongetwijfeld zo aggressief geprijsd zijn om die doelgroep te vergroten. Maar volgens mij ‘leeft’ het concept VR ook maar bij een hele kleine groep, en is het erg een niche denk ik.

!remindme 10y :+

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195322/meta-annuleert-facebook-f8-ontwikkelaarsconferentie-wegens-focus-op-metaverse.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.