Meta neemt voor het eerst chief information security officer aan – Computer – Nieuws

Meta neemt voor het eerst chief information security officer aan – Computer – Nieuws

Dat is niet opmerkelijk, dat is je eigen keuze om dat zo op te vatten.

Maar jij veroordeelt iedereen omdat ze Whatsapp gebruiken? Dan zal het wel stilletjes zijn bij je…. let wel, iedereen die jouw telefoonnummer ooit opgeslagen heeft voor welk doel dan ook kan zijn (m/v) adresboek al lang geüpload hebben naar FB, Whatsapp, Instagram of een van die andere diensten omdat het “makkelijk is om vrienden te zoeken die onze diensten ook gebruiken”. Dus je bent er sowieso al lang bekend, inclusief alle gegevens die iemand in z’n (m/v) contactenlijst heeft van je. Verjaardag, partner, notities, adres, postcode, alles.

En dan nog, als iemand anders in jouw omgeving je noemt op FB (“ben naar de kroeg geweest met <x>, <y> en FB-loze <z>” (en jij bent <z>) staat je naam er toch al genoemd. En mogelijk inclusief foto’s en/of bewegend beeld. En omdat FB prima weet wie er op de foto’s staan door de tags, weten ze ook dat “FB-loze <z>” die ontbrekende tag op de foto’s moet zijn. Ergo: je naam en foto zijn dan al bekend. Bij wijze van voorbeeld.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 7 juni 2022 08:40]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197604/meta-neemt-voor-het-eerst-chief-information-security-officer-aan.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.