Meta pauzeert plannen voor bouw datacenter in Zeewolde – IT Pro – Nieuws

Meta pauzeert plannen voor bouw datacenter in Zeewolde – IT Pro – Nieuws

Maar dat is nu juist het probleem, niet alles is zo binair uit te drukken en al helemaal niet op te stemmen. Het associatieverdrag met Oekraine is erg complex. Lang niet iedereen weet/wist waar het voor stond en wat de gevolgen zijn. Daardoor was het ook zo makkelijk te kapen door GeenStijl.

En met stemmen word is het ook niet altijd even makkelijk. Stel in een voornamelijk rechtse gemeente komt 1 van de partijen met een enigzins links stuk beleid, maar lang niet zo links als de linkse partijen in de gemeenteraad willen. Ga je als linkse partij dan ja stemmen? Want iets links is beter dan niets links. Of ga je nee stemmen omdat het niet ver genoeg gaat en je niet (volgens jouw/hun) slecht beleid wil aanmoedigen?

Vervolgens is er een uitslag, laten we zeggen dat die nee is. De rechterkant zal dit uitleggen als validatie van hun rechtse beleid (“zie je, mensen willen het niet!”). De linkerkant zal uitleg geven in de vorm van dat het niet ver genoeg gaat.

Dit soort uitleggen zie je ook gebeuren bij bepaalde landelijke uitslagen van de verkiezingen en van het aantal stemmen op de lijsttrekkers. “Rutte heeft zoveel stemmen gehaald, super goed bezig!”. Ja, hij heeft zoveel stemmen gehaald, maar je weet niet hoeveel daarvan echt voorkeursstemmen zijn voor Mark en hoeveel gewoon VVD willen stemmen.

En zo ben je alsnog weinig opgeschoten, behalve dat er nu een besluit is zonder dat er uitgebreide argumentatie is waarom dat besluit zo is gevallen. Dan moet je dus eigenlijk onderzoek gaan doen naar waarom mensen zo hebben gestemd. Maar omdat voor alle (grote) besluiten in de gemeente te moeten doen is nogal een werk en daardoor duur.

Ik wil niet zeggen dat een referendum een slecht instrument is, maar het is zeker niet de oplossing voor alles in de politiek.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194978/meta-pauzeert-plannen-voor-bouw-datacenter-in-zeewolde.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.