Meta Quest 2 krijgt Ghostbusters VR-game, Boneworks-opvolger en Moss: Book II – Gaming – Nieuws

Meta Quest 2 krijgt Ghostbusters VR-game, Boneworks-opvolger en Moss: Book II – Gaming – Nieuws

Het goede aan Alyx is dat er gewoon mod support in zit.

Het stomme is dat ik nog steeds de eerste mod moet uitproberen, maar heb er inderdaad wel een aantal voorbij zien komen. Alleen te weinig tijd voor :(

Ik heb ook meer plezier gehaald trouwens uit Alyx dan Boneworks. Sterker nog; Boneworks heb ik niet afgemaakt. Hoeveel aandacht er ook misschien in zit, ik vond het allemaal te ‘log’ aanvoelen en op sommige momenten vond ik de physics zelfs onprettig, een beetje wonky.

Alyx daarentegen viel mij op het begin tegen, mede door de afwezigheid van melee. Naarmate ik vorderde, kreeg ik echter steeds meer waardering voor de gameplay en de details in de game. Absoluut de beste (originele) VR-game tot nu toe, waarbij ik dus nog niet eens echt van de mod support heb geproefd.

Persoonlijk ben ik van mening dat juist door Facebook oh eh, Meta, de voortgang zeer traag gaat. Allerlei titels exclusief, locked down en op goedkope hardware.

Hier kan ik mij zeker in vinden tot op zekere hoogte. Ik denk dat de goedkopere hardware nog niet echt een probleem is, hoewel ik het zeker had gewaardeerd als mijn Quest 2 wat comfortabeler was (wat waarschijnlijk zou resulteren in een duurder apparaat, of geen standalone capabilities).

Eigenlijk denk ik dat de goedkopere hardware goed is om meer mensen van VR laten te proeven, ik heb namelijk ook geen €1000 liggen voor bijv. een Valve Index , een Reverb G2 zou nog kunnen; maar beide apparaten ondersteunen vooralsnog geen gamestreaming naar de headset zoals de Quest 2 dat kan.

Wat betreft het exclusieve games kan ik niet anders dan het met je eens zijn. Ik ben daar ook niet happig op en koop als het even kan mijn games ook via Steam. Ook omdat ik niet straks vast wil zitten aan Meta voor toekomstige VR hardware.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195860/meta-quest-2-krijgt-ghostbusters-vr-game-boneworks-opvolger-en-moss-book-ii.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.