Meta schrapt plannen voor bouw datacenter in Zeewolde – IT Pro – Nieuws

Meta schrapt plannen voor bouw datacenter in Zeewolde – IT Pro – Nieuws

Maar dat bedrijven veel goedkoper hun energie kunnen afnemen is toch al lang bekend … en dan heb ik het over alle vormen van industrie. En als je dan nog eens 24/7 een stabiel verbruik hebt, zoals bij een datacenter, dan wordt het nog eens goedkoper omdat leveranciers amper rekening moeten houden met variabiliteit van het grote vermogen.

En relatief weinig banen ten aanzien van de oppervlakte is ook relatief … Je moet eens goed kijken naar hoe groot sommige landbouwbedrijven zijn. En die hebben vaak maar de fractie van het personeel in dienst dat een datacenter heeft. Is dat dan goed voor ons allen? En als je even naar het nieuws kijkt de afgelopen dagen dan zie je dat die sector toch ook niet zonder problemen zit in heel het klimaat vraagstuk.

En zo zijn er wel meer sectoren te bedenken.

En als puntje bij paattje komt zet Meta zijn DC nu in Duitsland, Frankrijk of misschienn wel Belgie neer, geen haan die er naar kraait, maar buiten het feit dat het geld in een ander land geinvesteerd zal worden heeft het voor de rest 0 effect. Want energie, klimaat, werkgelegenheid, ,,, ze stoppen nog altijd niet aan de landsgrenzen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198628/meta-schrapt-plannen-voor-bouw-datacenter-in-zeewolde.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.