Meta ziet voorlopig af van bouw hyperscale datacenter in Zeewolde

Meta ziet voorlopig af van bouw hyperscale datacenter in Zeewolde

Met ziet vanwege de huidige omstandigheden voorlopig af van de bouw van een hyperscale datacenter in Zeewolde, zo heeft het moederbedrijf van Facebook bekendgemaakt. De plannen voor de bouw van het datacenter zorgden voor grote ophef. Vorige week nam de Eerste Kamer een motie aan waarin de regering wordt opgeroepen om het bestemmingsplan dat het datacenter mogelijk maakt niet te laten uitvoeren totdat is vastgesteld dat het datacenter niet strijdig is met het rijksbeleid.

De Tweede Kamer nam vandaag een zelfde motie aan waarin de regering wordt verzocht om de vestiging van het datacenter in Zeewolde niet mogelijk te maken totdat is vastgesteld dat die vestiging niet in strijd is met het rijksbeleid. “Omdat we een goede buur willen zijn, hebben we vanaf dag één benadrukt dat een goede match tussen ons project en de mensen in Zeewolde het belangrijkste criterium is bij onze plannen’’, zo laat woordvoerder Tineke Meijerman tegenover de Stentor weten.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen werd Leefbaar Zeewolde, fel tegenstander van het datacenter, de grootste partij. Ondanks de kritiek op de komst van het datacentrum besloot het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde een dag voor de verkiezingen om het bestemmingsplan Trekkersveld 4 ter inzage te leggen. Vijf oppositiepartijen in Provinciale Staten hebben inmiddels Gedeputeerde Staten opgeroepen om het bestemmingsplan te laten vernietigen door de regering.

Bron: https://www.security.nl/posting/748316/Meta+ziet+voorlopig+af+van+bouw+hyperscale+datacenter+in+Zeewolde?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.