Microsoft adviseert organisaties deze policies voor Windows Update

Microsoft adviseert organisaties deze policies voor Windows Update

Een aantal weken geleden kwam Microsoft met advies aan organisaties om 25 Windows-policies met betrekking tot de installatie van updates te vermijden. Nu heeft het techbedrijf een overzicht gegeven van Windows Update-policies die organisaties juist wel zouden moeten instellen.

Daarbij is met verschillende scenario’s rekening gehouden, zoals het beheer van single-user of persoonlijke systemen, systemen waar meerdere mensen gebruik van maken, onderwijsapparatuur, kioskmachines, fabriekssystemen en vitale infrastructuur. Het gaat dan om policies die bepalen wat voor updatemeldingen gebruikers te zien krijgen, wanneer de updates plaatsvinden, het automatisch laten installeren van updates en wanneer die geforceerd worden geïnstalleerd.

Microsoft stelt dat “hoe minder policies des te beter” en organisaties er verstandig aan doen om met de standaardinstellingen te werken. “De standaardervaring is vaak de beste ervaring om ervoor te zorgen dat gebruikers productief en hun apparaten veilig blijven”, zegt Microsofts Aria Carley. Ze merkt op dat Windowscomputers standaard elke dag naar updates zoeken en die installeren. “Voor de meeste scenario’s is dit de beste oplossing”, aldus Carley.

Bron: https://www.security.nl/posting/748592/Microsoft+adviseert+organisaties+deze+policies+voor+Windows+Update?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.