Microsoft adviseert organisaties om voor 15 juni afscheid van IE te nemen

Microsoft adviseert organisaties om voor 15 juni afscheid van IE te nemen

Nog zo’n zes weken en dan stopt Microsoft op verschillende Windowsversies met de ondersteuning van Internet Explorer 11. Het techbedrijf roept organisaties op om niet te wachten tot 15 juni, de datum dat IE11 met “pensioen” gaat, maar om nu al in actie te komen en de browser eerder uit te faseren.

“De beste manier om voorbereid te zijn op het uitschakelen van IE na 15 juni is om IE proactief binnen je organisatie voor 15 juni uit te faseren”, zegt Microsofts Eric Van Aelstyn. In een artikel beschrijft Microsoft vier stappen die organisaties kunnen volgen om voor de aangekondigde deadline afscheid van de browser te nemen.

Het gaat dan om het inschakelen van de IE-mode in Edge, waarmee interne IE-afhankelijke websites blijven werken, het plannen van een uitfaseringsdatum, het informeren van gebruikers en importeren van hun data en als laatste het organisatiebreed uitrollen van de “Disable IE policy”.

Vanaf 15 juni zal de IE11-desktopapplicatie niet meer op verschillende Windows 10-versies worden ondersteund. Wanneer gebruikers Internet Explorer toch starten zal Microsoft Edge worden geladen. Edge kan wanneer nodig via de IE-mode ook oude legacy IE-sites openen.

Bron: https://www.security.nl/posting/751886/Microsoft+adviseert+organisaties+om+voor+15+juni+afscheid+van+IE+te+nemen?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.