Microsoft gaat wachtwoorden en data uit Internet Explorer importeren in Edge

Microsoft gaat wachtwoorden en data uit Internet Explorer importeren in Edge

Afgelopen dinsdag nam Microsoft na meer dan 25 jaar afscheid van Internet Explorer. Op verschillende Windowsversies blijft Microsoft de browser nog wel ondersteunen, maar in het geval van Windows 10 Home, Pro, Enterprise, Edu en IoT is IE11 officieel end-of-life. De komende maanden zal bij gebruikers die IE willen starten Microsoft Edge worden geladen.

“Als onderdeel van dit redirection proces zal data van gebruikers zoals favorieten, wachtwoorden en instellingen uit Internet Explorer worden geïmporteerd, wat de overstap naar Microsoft Edge vertrouwd en gemakkelijk moet maken. Wanneer een gebruiker zijn data daarna wil verwijderen of beheren zal dat altijd mogelijk zijn in het instellingenmenu van Microsoft Edge”, aldus Microsofts Sean Lyndersay.

Uiteindelijk zal Microsoft een Windows-update uitbrengen die Internet Explorer volledig binnen Windows uitschakelt, waarna ook het IE-icoon van het systeem zal worden verwijderd. Voor websites en applicaties die alleen met Internet Explorer werken beschikt Edge over een IE-mode die Microsoft in ieder geval tot en met 2029 zal blijven ondersteunen.

Image

Bron: https://www.security.nl/posting/757224/Microsoft+gaat+wachtwoorden+en+data+uit+Internet+Explorer+importeren+in+Edge?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.