Microsoft gestopt met support Home- en Pro-edities Windows 10 versie 20H2

Microsoft gestopt met support Home- en Pro-edities Windows 10 versie 20H2

Sinds afgelopen dinsdag zullen de Home- en Pro-edities van Windows 10 versie 20H2 en alle versies van Windows 10 versie 1909 geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Microsoft is gestopt met de support van deze Windowsversies. Daardoor zijn systemen die deze versies draaien niet beschermd tegen de laatste securitydreigingen, zo laat Microsoft via het Windows message center weten.

Om gebruikers te beschermen zal Windows Update op systemen van eindgebruikers en niet-beheerde zakelijke systemen automatisch een feature-update naar een wel ondersteunde Windows 10-versie uitvoeren. Dit vindt normaliter plaats een aantal maanden voordat de support van de betreffende Windows 10-versie afloopt. “Dit zorgt ervoor dat je systeem ondersteund blijft en maandelijkse updates ontvangt die vitaal zijn voor de veiligheid en gezondheid van het ecosysteem”, aldus het techbedrijf. Microsoft benadrukt dat gebruikers zelf kunnen kiezen wanneer het systeem voor het uitvoeren van de feature-update moet worden herstart.

Voorheen bracht Microsoft twee keer per jaar een grote feature-update uit voor Windows 10, die in het geval van de Home- en Pro-edities achttien maandenlang met beveiligingsupdates werden ondersteund. Sinds de lancering van Windows 10 versie 21H2 (Windows 10 November 2021 Update) verschijnt er nog maar één keer per jaar een grote feature-update die ook achttien maanden op patches kan rekenen. Windows 10 versie 20H2 verscheen op 20 oktober 2020, terwijl versie 1909 op 12 november 2019 uitkwam. Voor Windows Enterprise en Education hanteert Microsoft een langere supportperiode. De volledige support van Windows 10 Home en Pro eindigt op 14 oktober 2025.

Bron: https://www.security.nl/posting/753279/Microsoft+gestopt+met+support+Home-+en+Pro-edities+Windows+10+versie+20H2?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.