Microsoft komt met native Arm-versies voor Visual Studio 2022 en VS Code – IT Pro – Nieuws

Microsoft komt met native Arm-versies voor Visual Studio 2022 en VS Code – IT Pro – Nieuws

Microsoft kondigt native Arm64-versies aan voor Visual Studio 2022 en VS Code. Een eerste previewversie moet over een paar weken beschikbaar komen en later dit jaar officieel worden uitgebracht.

Naast native Arm-ondersteuning voor Visual Studio 2022 en VS Code, kondigt Microsoft aan dat ook Visual C++, Modern .NET 6 en Java, classic .NET Framework, Windows Terminal en WSL en WSA voor Linux- en Android-apps straks native worden ondersteund. Dit zorgt ervoor dat ontwikkelaars niet langer gebruik hoeven te maken van emulatie.

Naast software-ondersteuning gaat Microsoft ook samenwerken met Qualcomm aan wat de twee bedrijven ‘Project Volterra’ noemen. Het gaat om het ontwikkelen van hardware, al geeft Microsoft nog weinig details over wat er precies van Project Volterra verwacht kan worden. Project Volterra krijgt in ieder geval een Snapdragon-processor en een NPU voor het ontwikkelen van AI-toepassingen, aldus Microsoft.

Naast het ontwikkelen van Arm-hardware en het native ondersteunen van Arm-processors in zijn ontwikkelingstools, gaat Microsoft naar eigen zeggen ook verschillende open-sourceprojecten ondersteunen om de overstap te maken naar native Arm-ondersteuning, waaronder Python, node, git en LLVM.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197172/microsoft-komt-met-native-arm-versies-voor-visual-studio-2022-en-vs-code.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.