Microsoft komt met twee nieuwe beschavingen voor Age of Empires III: DE – Gaming – Nieuws

Microsoft komt met twee nieuwe beschavingen voor Age of Empires III: DE – Gaming – Nieuws

Ik denk dat dit iets genuanceerder ligt. Vooropgesteld, het blijft een spel waarin niet altijd exact de historische lijnen worden aangehouden.

Toch is de toevoeging van Italië niet zo vreemd als dat het op het eerste gezicht misschien lijkt. Zoals je zelf zegt: 1861 is een logische datum om te noemen. Maar AoE 3 speelt zich niet zoals AoE2 volledig af in de middeleeuwen, maar in het tijdperk er na. Met wat overlap uiteraard. De genoemde ‘ages’ in het spel variëren tussen Discovery Age en Imperial Age waar o.a. ook de industriële revolutie een rol speelt. Volgens de fandom website van AoE3 zou de game plaatsvinden tussen de jaren 1500 en 1850. Dat is inderdaad geen 1861, maar 11 jaar op het geheel en in het perspectief van de wereld geschiedenis is het ook weer niet zó raar.

Overigens kun je over bijvoorbeeld het toevoegen van Venetië ook nog discussiëren want dat was zeker wel een zeer machtige (handels)staat maar vooral in de 13e, 14e eeuw en dat is weer net te vroeg. Feitje: De Genuezen zijn wél een volk in AoE2. foutje en geen feitje, ze hebben het wel Italians genoemd (wat dus in historisch perspectief vreemder is dan in AoE3) maar hebben Genoese Crossbowmen en gebruiken de Genoa vlag als schildembleem.

Kortom: Het ligt misschien niet het meest voor de hand, maar is ook weer niet zó vreemd als dat het op het eerste gezicht lijkt. Dit mede door de situering, AoE2 is écht Middeleeuws, AoE3 pakt de periode daarna en in dat licht kan het (net).

[Reactie gewijzigd door Jadero op 13 mei 2022 12:28]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196724/microsoft-komt-met-twee-nieuwe-beschavingen-voor-age-of-empires-iii-de.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.