Microsoft moet blokkade Nederlands OneDrive-account opheffen van rechter – IT Pro – Nieuws

Microsoft moet blokkade Nederlands OneDrive-account opheffen van rechter – IT Pro – Nieuws

Dus als mensen een fout maken door een foto online te zetten waar uiteindelijk niets legaal mis mee is, maar waardoor ze wel alles kwijt zijn (email / foto’s / toegang tot andere sites door ontoegankelijkheid email), dat vind je maar normaal?

Ja, niets delen is de beste manier om niets fout te doen. Maar dat wil niet zeggen dat alles wat je online doet automatisch fout moet zijn…

En grappig dat je whatsapp als voorbeeld geeft. Stuur je een leuke foto door naar nonkel Bob, lijkt hij later een pedo te zijn, worden zijn bestanden als kinderporno gemarkeerd, inclusief die brave foto. Deel je dat dan later met whatsapp (die ‘mogelijk’ ook scans doet, ik heb in ieder geval geen idee, but why not) met iemand, en boem.. Zelfde foto is plots niet meer zo braaf. Ik heb mezelf nochtans toch aan ‘jouw’ regels gehouden?

Ik verdedig hier enkel het recht op verdediging en correctie…

Jij plaats hier de volledige verantwoordelijkheid bij de persoon die de foto deelt, ook als de ‘fout’ is door een false positive…

Ook al zou die persoon (die in latere jaren jou kinderen zouden kunnen zijn, die mogelijk niet jouw visies zullen delen op vlak van wat acceptabel is op het internet en wat niet, of die simpelweg een ‘foutje’ maken door bvb toch OneDrive te willen gebruiken voor backups…) letterlijk niets verkeerd gedaan hebben volgende de NL én zelfs de USA wet doordat ze een foto verkeerd gemarkeerd hebben!

[Reactie gewijzigd door Sinnergy op 28 maart 2022 16:10]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194930/microsoft-moet-blokkade-nederlands-onedrive-account-opheffen-van-rechter.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.