Microsoft repareert tijdens Patch Tuesday 119 bugs waarvan een misbruikte – Computer – Nieuws

Microsoft repareert tijdens Patch Tuesday 119 bugs waarvan een misbruikte – Computer – Nieuws

Nouja dan noem je het ‘wandelen’ ipv klagen, is nog steeds klagen ;)

Overigens ben ik heel benieuwd welke hoek jij dan in werkt want in elke hoek van IT speelt dit.
In een droomwereld kan je inderdaad zeggen ‘vrijwel alle printers zijn onveilige ondingen met gatenkaas als drivers die keer op keer lek zijn, weg doen dat papier!’ en dan doet management dat ook echt, in de echte wereld heb je het nog gewoon nodig…

Een plotter uit 1974 of een NAS zonder ondersteuning zal je in een door mij beheerde omgeving dan ook niet aantreffen

Goed, geen plotter uit ’74 maar wel eentje uit 2021 die ook gewoon standaard Telnet aan heeft staan met een (bekend) fabrikant-account… Of een tapelibrary met een bekend password-algoritme…

Maar schiet maar, welke NAS apparaten ondersteun jij die geen enkel lek protocol gebruiken, vergeet je ook niet dat er nog een hele hoop meer devices in je netwerk hangen behalve een NAS?

Dan een handige tip: puur omdat de fabrikant zei dat het veilig is, betekent niet dat het daadwerkelijk veilig is… Al zo vaak gehad dat een salespersoon van Ricoh/Brother/Kyocera langs kwam en zei dat het hartstikke veilig spul was, onhackbaar enz. en dan kijk je vijf tellen op Google en zie je dat ze bekend staan om talloze backdoor/maintenance accounts, Telnet servertjes en dergelijke rommel.

Zeker met goed onderbouwde kreten als:

Het SMB-protocol is niets mis mee, het is de implementatie van Microsoft in hun Windows OS dat (blijkbaar) een gatenkaas is.

Laat je zien weinig inhoudelijk te begrijpen van de materie, ik zie je ook helemaal niet actief in IT/security hier op Tweakers?

Verschil tussen een beheerder die roept dat het veilig is en eentje die dat niet doet is dat de eerste zijn omgeving niet goed genoeg begrijpt :+

Oftewel, als je denkt dat jouw omgeving veilig is, dan begrijp je jouw omgeving niet goed genoeg en is het tijd je erin te verdiepen ipv nog meer onzinnige dingen te roepen/populair te klagen ;)

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195552/microsoft-repareert-tijdens-patch-tuesday-119-bugs-waarvan-een-misbruikte.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.