Microsoft stelt volgende versie van Exchange Server uit tot tweede helft 2025

Microsoft stelt volgende versie van Exchange Server uit tot tweede helft 2025

De volgende versie van Exchange Server zal pas in de tweede helft van 2025 verschijnen, wat mede komt door zeroday-aanvallen tegen de populaire mailserversoftware. Exchange 2016 en 2019 kunnen tot 14 oktober 2025 op beveiligingsupdates rekenen. Daarna zal alleen de nieuwe Exchange-versie worden ondersteund.

Oorspronkelijk stond de volgende versie van Exchange Server voor de tweede helft van 2021 gepland. Een grootschalige zeroday-aanval in maart 2021 waarbij gebruik werd gemaakt van meerdere kwetsbaarheden in Exchange gooide roet in het eten. Daarnaast lanceerde Microsoft een bugbountyprogramma voor Exchange en bracht verschillende tools uit om de veiligheid van het product te vergroten en klanten te beschermen.

“Hoewel we ons op security blijven richten, zijn we nu ook klaar om onze langetermijnroadmap voor Exchange Server te delen”, zo laat het Exchange Team van Microsoft in een blogposting weten. Daarin staat dat de volgende Exchange-versie in de tweede helft van 2025 verschijnt en totdat moment de focus zal liggen op Exchange 2019.

“Exchange-servers bevatten vaak de meest gevoelige bedrijfsdata, en hosten het bedrijfsadresboek, waarom het essentieel is om deze servers en data te beschermen. We blijven ons dus richten op de security van Exchange Servers en zullen verschillende security-gerelateerde investeringen doen”, aldus het Exchange Team.

Zo zal Microsoft “Modern authentication” aan on-premise Exchange Server-omgevingen gaan toevoegen. Het gaat hier om modernere authenticatiemethodes waarmee gebruikers op hun inbox kunnen inloggen. Later dit jaar komt het bedrijf met een tijdlijn voor de ondersteuning van Modern auth in de verschillende Outlook-clients. Verder zal Exchange Server 2019 volgend jaar TLS 1.3 gaan ondersteunen.

Bron: https://www.security.nl/posting/755785/Microsoft+stelt+volgende+versie+van+Exchange+Server+uit+tot+tweede+helft+2025?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.