Microsoft voegt nieuwe Auto HDR-functies toe aan Windows 11 – Gaming – Nieuws

Microsoft voegt nieuwe Auto HDR-functies toe aan Windows 11 – Gaming – Nieuws

“Deze functie wordt geïntegreerd in de nieuwste versies van Xbox Game Bar, die te downloaden zijn via de Microsoft Store voor Windows.”

Waarom moet dat nu weer via de Store?

In Windows 10 is Microsoft al begonnen met het verminken van de aanwezige opties als je er geen behoefte aan hebt om een online account aan te maken. De XBox functies hebben het bij mij nog nooit (goed) gedaan. Ik heb ook niet echt behoefte aan al die onzin, maar iets wat functioneel is moet je gewoon kunnen gebruiken.

HDR is nu niet bepaald iets optioneels tegenwoordig, maar er wordt van alles aan gedaan om je maar zoveel mogelijk bloatware (lees: spyware) te laten gebruiken. Als ik bijvoorbeeld de LED funktie op mijn grafische kaart uit wil zetten dan moet ik een heel software pakket installeren dat mijn hele systeem afgaat en zich overal nestelt. Nu moet ik dus verplicht een online account hebben om een basis functionaliteit te kunnen gebruiken, want ja…je kan MS Store apps wel sideloaden, maar niet gebruiken zonder account.

Misschien heb ik het mis, en wat ik tot nu begrepen heb moet je sowieso een account hebben om Windows 11 te kunnen gebruiken, maar dit soort praktijken loopt de spuigaten uit (niet alleen bij MS, ook Google/Android, Apple en bijvoorbeeld je TV die vrolijk meekijkt en doorstuurd wat je aan het kijken bent). Dit alles onder het mom van “produkt verbetering, Uw privacy is gewaarborgd, het is zo handig voor U, enzovoorts). De politiek loopt twintig jaar achter en als er al iets (aan) gedaan wordt dan is het net een Zwitserse kaas en werkt de regelgeving alsnog in het nadeel van de eindgebruiker.

TL;DR

Het zal wel.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196058/microsoft-voegt-nieuwe-auto-hdr-functies-toe-aan-windows-11.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.