Microsoft: voortaan twee keer per jaar cumulatieve update voor Exchange Server – Tablets en telefoons – Nieuws

Microsoft: voortaan twee keer per jaar cumulatieve update voor Exchange Server – Tablets en telefoons – Nieuws

Als er problemen zijn met EXO dan heb je ineens een hele hoop klanten die getroffen zijn. Dat nemen ze echt wel snel op, dat kan MS zich niet veroorloven om proactief te gaan oplossen.

Jij hebt zelf een on-prem exchange draaien, wij ook. En dan is het vrijdag avond, een half uur voor je naar huis gaat en stopt ineens de mail flow. Ben je meer dan 2 uur aan het zoeken om er dan achter te komen dat het issue dat volgens je collega geen issue was, de oorzaak was.

Of het is Zaterdag 1 januari, door een bug in Exchange stopt alle mailflow. Kan je op de eerste feestdag van het jaar, ’s ochtends vroeg een nieuwsbericht lezen dat vele Exchange servers stoppen met mail te aanvaarden en mag je gaan checken of je zelf getroffen bent, ja dat ben je, leuk, gaan rondbellen om te vragen of je de mitigatie mag uitvoeren en een dag later is er een patch en kan je die dus op Zondag uitvoeren. Leuke start van het jaar.

Het is niet dat je met EXO geen problemen gaat hebben, het zijn andere problemen, zoals we met onze weinige testgebruikers al gemerkt hebben.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195886/microsoft-voortaan-twee-keer-per-jaar-cumulatieve-update-voor-exchange-server.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.