Microsoft waarschuwt voor actief aangevallen zerodaylek in Windows

Microsoft waarschuwt voor actief aangevallen zerodaylek in Windows
Door Anoniem: Als je deze artikelen over windows kwetsbaarheden zo leest bekruipt je het gevoel “dat het dweilen met de kraan open is”geworden.
Hoe moet je nog vertrouwen hebben in windows,maar ook in mac os,linux?
Of in het hele Internet?
Het ene probleem naar het andere duikt op.

Is het wel zo een goed idee dat de overheid en bedrijfsleven zo inzet op digitalisering?
Bovendien kost het toch veel banen.
Vooral lager betaalde.
Het gros van de mensen loop mee met de fanfare van “het is zo handig”en het leven wordt een stuk beter.

Een groot verzet zie ik niet komen.
Door de ondermijning van met name Russische figuren wordt het beheer e.d. veel moeilijker.

Je brengt een hele hoop punten aan. Ze zeggen wel ooit eens “gemak dient de mens” en dat is denk ik een groot probleem aan het worden, want hoe makkelijk is de moderne computer nog? Is Windows nog wel zo makkelijk als het ooit is geweest? Of de Mac? Het probleem is dat dit soort operating systems continue door moeten gaan want anders worden ze ingehaald. Dat geldt voor alle commerciële partijen.

Is Google nog steeds “jouw vriend”?

Hoe vaak koop jij van Amazon?

Gebruik jij MS Office?

Er zijn echt wel alternatieven te vinden natuurlijk, maar die hebben dan weer als nadeel dat ze “minder gemak bieden”.

Maar het grootste probleem van GAFAM is dat ze allemaal gesloten software bevatten. Die kan je dus niet zelf controleren. Een maat van mij bv kwam erachter dat er een fout zat in LibreOffice. Een probleem met de lijn diktes ergens in. Dus hij keek in de software en zag dat er een fout zat. Dat heeft hij gecorrigeerd en binnen een week was het probleem in de software doorgevoerd. Dat kan met gesloten software nooit zo gebeuren want je ziet de code niet. Maar dat geldt dus ook voor beveiligingsfouten.

Bron: https://www.security.nl/posting/755343/Microsoft+waarschuwt+voor+actief+aangevallen+zerodaylek+in+Windows?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.