Microsoft wijzigt koers met werk aan dongle voor Xbox Cloud Gaming op tv – Gaming – Nieuws

Microsoft wijzigt koers met werk aan dongle voor Xbox Cloud Gaming op tv – Gaming – Nieuws

Microsoft bevestigt aan een apparaat met de codenaam Keystone voor Xbox Cloud Gaming voor op tv’s en monitors gewerkt te hebben, maar de koers te hebben verlegd. Het bedrijf spreekt van een ‘nieuwe aanpak’ om Xbox Cloud Gaming naar meer spelers te brengen.

Microsoft verlaat de huidige iteratie van het Keystone-apparaat en gebruikt de ervaringen die het heeft opgedaan tijdens de ontwikkeling bij het nieuwe initiatief voor brede adoptie van Xbox Cloud Gaming. Meer details over de nieuwe aanpak geeft het bedrijf niet in de verklaring aan Windows Central.

Die site wijst op het verschijnen van de codenaam Keystone in een recente Xbox OS-lijst. Microsoft bevestigt dat Keystone bedoeld was om met een tv of monitor te verbinden om Xbox-games zonder console te kunnen spelen. Volgens Windows Central werkt Microsoft al een paar jaar aan dit project en gaat het nu om iteraties om het apparaat marktrijp te maken.

De site speculeert verder dat Keystone een afgeslankte versie van Windows of de Xbox-software draait. Dit zou Microsoft mogelijkheden bieden om zijn eigen media-apps te integreren, zoals Movies & TV. Als Microsoft daarentegen voor een Android-implementatie zou kiezen, zou het bedrijf het apparaat sneller op de markt kunnen brengen en ondersteuning kunnen bieden voor bestaande Android-apps. Microsoft maakte eerder deze maand het initiatief Xbox Everywhere bekend, waarmee het de gamestreamdienst naar smart-tv’s wil brengen.

Render van hoe een streamingapparaat voor Xbox Cloud Gaming eruit zou zien volgens onbevestigde geruchten. Bron: @ElrondGaming/4Chan

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197278/microsoft-wijzigt-koers-met-werk-aan-dongle-voor-xbox-cloud-gaming-op-tv.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.