‘Microsoft wil Xbox Cloud Gaming-streamingstick voor tv’s uitbrengen’ – Gaming – Nieuws

‘Microsoft wil Xbox Cloud Gaming-streamingstick voor tv’s uitbrengen’ – Gaming – Nieuws

En als je je digitale games op PS koopt en hem niet als home zet kan je wel je games offline spelen? Er zal toch ergens een check moeten komen om te kijken of je wel echt de licentie hebt. Ik zie in dat opzicht niet iets wat extreem raar is bij Microsoft.

Ja, dan kan je de games gewoon offline blijven spelen. Bij Playstation download je namelijk een licentie bestand die op je console komt te staan, dat bestand is gekoppeld aan je console op dat moment. Dus je hebt geen internet nodig om die check te doen.

De ps5 hoef je niet als home in te stellen, dat systeem heeft Playstation niet. Dus ik snap dat het voor jou normaal is omdat je niet anders gewend bent. Maar bij Playstation is dit niet aan de orde.

Bij xbox 360 en Xbox one was dit ook niet het geval. Pas sinds de series x hebben ze deze extra drm toegevoegd. Wat de console eigenlijk always online maakt.

En ik lees je links wel. Er is alleen een verschil tussen always online(vanuit de devs om welke reden dan ook) of Microsoft die wil kijken of je de game licentie in bezit hebt.(wat Sony ook doet). En als jij je Xbox als Home zet hoe je net zoals bij GP maar 1 x per maand verbinding te maken. Net zoals Netflix/Spotify etc vraagt om offline bestanden te bekijken.

Maar dat is dus niet juist. Playstation werkt op een andere manier. MVG heeft hier ook destijds een video over gemaakt:

Het is echt de xbox Series die zo werkt en niet Playstation.

Bij ps plus krijg je een licentie op je lokale Playstation tot het einde van je abonnement. Dus geen tussentijdse check. Alleen als dus de einddatum van je contract afloopt dien je weer 1 keer met internet te verbinden. Maar dat is logisch omdat je dan geen geldig ps plus abonnement meer hebt en je die toch moet verlengen.

Licenties staan allemaal lokaal bij Playstation:

https://www.playstation.c…ore-licences-playstation/

Bij xbox is het zo als je de stekker uit het stopcontact haalt, dan kan je geen game meer starten zonder dat je verbinding maakt met internet. Dat is bij Playstation dus niet

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 8 mei 2022 14:14]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196492/microsoft-wil-xbox-cloud-gaming-streamingstick-voor-tvs-uitbrengen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.