Microsoft: Windows 11 is nu beschikbaar voor alle compatibele apparaten – Computer – Nieuws

Microsoft: Windows 11 is nu beschikbaar voor alle compatibele apparaten – Computer – Nieuws

Volgens mij hoeft iets wat compatibel is, nog niet per definitie geschikt te zijn. Op PC heb je natuurlijk de welbekende minimum systeem eisen, maar dat betekent niet dat je een programma of een game niet ondanks dat toch op een mindere PC kunt installeren.

Je moet je dan alleen afvragen in hoeverre iets nog soepel kan draaien. Waar je in een game nog alle grafische settings kunt downgraden, kan dat bij een besturingssysteem natuurlijk niet, dus die zal altijd een bepaald aantal resources vereisen van je systeem, waar het aan moet voldoen.

Een actueel voorbeeld: ikzelf heb een bescheiden, oude PC, waar Windows 10 nog wel aardig op draait, maar volgens Windows Update is mijn systeem niet geschikt voor Windows 11, dus blijkbaar is dat toch weer een stukje zwaarder om te draaien dan Windows 10.

Ik ben echter niet van plan om de PC te upgraden, want hij voldoet meer dan prima voor waar ik hem voor gebruik, dus vanuit mezelf is een upgrade niet per sé nodig, en ik ben toch echt niet van plan om enkel voor een nieuwe versie van Windows mijn PC te gaan vernieuwen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197000/microsoft-windows-11-is-nu-beschikbaar-voor-alle-compatibele-apparaten.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.