Microsoft wordt lid van Open 3D Foundation die opensource-3d-engine maakt – Gaming – Nieuws

Microsoft wordt lid van Open 3D Foundation die opensource-3d-engine maakt – Gaming – Nieuws

Microsoft is premier member geworden van de Open 3D Foundation. Dat is een onderdeel van de Linux Foundation dat de Open 3D Engine beheert. De eerste grote release van die opensource-3d-engine kwam eind vorig jaar uit.

Als premier member krijgt Microsoft een plekje in de raad van bestuur van de O3DF. Paul Olivier, bij Microsoft in dienst als Principal Group Program Manager, neemt die taak op zich. De stichting wordt gesteund door tientallen bedrijven. Naast Microsoft zijn Adobe, AWS, Huawei, Intel, Niantic en Tencent premier members.

De Linux Foundation heeft de O3DF vorig jaar opgericht met als doel de ontwikkeling van 3d-games en -applicaties te versnellen. De engine van de stichting is een opvolger van Amazons Lumberyard-project, dat op zijn beurt gebaseerd was op de CryEngine van Crytek.

In december vorig jaar bracht de O3DF de eerste stabiele release van de Open 3D Engine uit. Dat betrof versie 21.11 en op het moment van schrijven is dat ook nog de recentste stabiele uitgave. De engine is beschikbaar voor Windows en als previewversie voor Linux.


Open 3D Engine 21.11

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196260/microsoft-wordt-lid-van-open-3d-foundation-die-opensource-3d-engine-maakt.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.