Minister De Jonge pas deze week gestopt met gebruik privémail voor werk

Minister De Jonge pas deze week gestopt met gebruik privémail voor werk

Minister De Jonge voor Volkshuisvesting is pas deze week gestopt met het gebruik van zijn privémail voor werk. Het gebruik van privémail voor werkgerelateerde doeleinden wordt door het “Handboek voor bewindspersonen” ernstig ontraden. De Jonge communiceerde tijdens de coronacrisis via zijn iCloud-mailadres met ambtenaren. Daarbij is mogelijk informatie verloren gegaan die onder de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) valt.

Pas deze week is de minister met het gebruik van zijn iCloud-mailaccount gestopt. “Omdat ik er nog eens op gewezen ben dat het wordt ontraden”, aldus de minister tegenover de pers. De minister erkent dat het gebruik van privémail wegens veiligheidsredenen ernstig wordt ontraden. Eerder liet het ministerie van Volksgezondheid weten dat het gebruik van privémail “een persoonlijk afweging” van De Jonge was.

Bron: https://www.security.nl/posting/749245/Minister+De+Jonge+pas+deze+week+gestopt+met+gebruik+priv%C3%A9mail+voor+werk?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.