Minister wil tijdelijke wetgeving voor CoronaMelder-app verlengen tot oktober 2022

Minister wil tijdelijke wetgeving voor CoronaMelder-app verlengen tot oktober 2022

Hoewel de inzet van CoronaMelder op 22 april van dit jaar is stopgezet wil minister Kuipers van Volksgezondheid de wetgeving die de inzet van de app mogelijk maakt opnieuw verlengen, nu tot 10 oktober 2022. De Tijdelijke wet notificatieapplicatie covid-19, waarin de wettelijke grondslag staat voor het gebruik van CoronaMelder, kan steeds met periodes van maximaal drie maanden worden verlengd.

De wet trad op 10 oktober 2020 in werking en is sindsdien steeds verlengd. De verlenging kan meerdere malen plaatsvinden, maar telkens voor een periode van drie maanden. In de huidige situatie komt de wet op 10 juli te vervallen en moet ook de mogelijkheid tot het inzetten van CoronaMelder worden gestopt. “Helaas kan niet worden uitgesloten dat zich in het najaar van 2022 onverhoopt een meer ziekmakende variant van het virus voordoet”, aldus Kuiper.

De minister stelt dat de inzet van CoronaMelder dan mogelijk weer van toegevoegde waarde kan zijn bij het bestrijden van de verspreiding van het virus. “Indien de Tijdelijke wet notificatieapplicatie covid-19 op 10 juli 2022 vervalt, vervalt daarmee ook de wettelijke grondslag om CoronaMelder na deze datum in te kunnen zetten. Daarom is in dit ontwerpbesluit voorzien in verlenging van de Tijdelijke wet tot 10 oktober 2022”, zo schrijft de minister in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer.

Bron: https://www.security.nl/posting/755888/Minister+wil+tijdelijke+wetgeving+voor+CoronaMelder-app+verlengen+tot+oktober+2022?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.